Tätskiktsmattor

Areco Direct erbjuder förstklassiga produkter inom tätskiktssortimentet från Icopal. Du som kund har förmånen att få allt du behöver för ditt projekt levererat vid ett och samma tillfälle från en och samma leverantör. Vissa projekt kräver leveranser vid flera tillfällen vilket vi naturligtvis ordnar.

Garanti

Icopal lämnar 10-års materialgaranti, tecknas separat för varje projekt.


Siplast Primaflex R (5500)

En SBS Modifierad Tätskiktsmatta uppbyggd av bitumen på en stomme av polyester och glasfiber. 7,5 x 1 m med stenfri kant (svetsöverlapp) på 12 cm. Godkänd på alla underlag förutom Mineralull, PIR och Cellplast.

Siplast Primaflex M (5800)

En SBS Modifierad Tätskiktsmatta uppbyggd av bitumen på en stomme av polyester och glasfiber. 7,5 x 1 m med stenfri kant (svetsöverlapp) på 12 cm. Godkänd på alla underlag förutom direkt på Cellplast.

Primaflex finns även i bredder om 0,33 och 0,5 meter. Den är enkelt och effektivt att använda som nockvåd, vid uppdragningar på vertikaler, intäckning av takkant, fotplåt och dylikt.

undefined

Hörnmembran

Icopal har utvecklat ett hörnmembran som levereras på rulle om 15 meter med 0,16 meters bredd. Membranet är töjbart i en ledd vilket gör att det är lätt att applicera i både ytter- och innerhörn. Man har på så sätt eliminerat risken för läckage på dessa kritiska punkter.

Tillbehör

Stosar & Brunnar finns i vårt lagersortiment i de vanligaste dimensionerna.

Infästning i form av skruv med förmonterad bricka har vi naturligtvis på lager. Dessa finns i skruvlängder om 25, 35, 45 och 55 mm. Till dessa finns anpassat monteringsverktyg med magnet som gör montaget både snabbt och skonsamt. Vi kan även tillsammans med vår infästningsleverantör hjälpa till med vindlastberäkningar för att säkerställa att rätt infästning och rätt antal infästningar monteras.

Underlagspapp för tätskiktsmatta används oftast YAM 2000 med klisterkant. Denna produkt är uppbyggd av en mineralfiberstomme som gör att den varken expanderar eller krymper. Den ligger med andra ord slätt mot underlaget och skapar inga veck eller rynkor som kan reflekteras upp i tätskiktet. Denna kan ligga exponerad upp till 2 månader. YAM 2000 är något svag gällande rivhållfasthet. Krävs bättre rivhållfasthet och eller längre exponeringstid finns YAP 2200 eller YEP 2500. Takkantsplåtar, fotplåtar och fotplåtsremsor finns hos merparten av våra filialer.

Värmeisoleringsskiva

Vi erbjuder ett komplett sortiment av värmeisoleringsskivor från Recticel. Isoleringslösningar för såväl sadeltak som plana tak beroende på tillämpning, samt olika vattentätningsskikt.

Eurothane® Silver E
Värmeisoleringsskiva för varma plana tak under mekaniskt fästa enskiktsvattentätningssystem.

Eurothane® Silver E är en plan och styv silverbeklädd värmeisoleringsskiva med falsade kanter för varma plana tak under mekaniskt fästa ensiktsmembran. Brandegenskaper: Euroklass E (produkten som sådan).

Fördelar
• Utmärkt värmeledningsförmåga: λ = 0,022 W/mK
• Brandegenskaper: Euroklass E
• Stabil yta gör att man kan gå på den
• Lätt och tunn skiva

Eurothane® Bi-4
Värmeisoleringsskiva för varma plana tak under bituminösa varmklistrade membran.

Eurothane® Bi-4 är en plan och styv isoleringsskiva med mörk beklädnad för varma plana tak under varmklistrade bituminösa membran. Eurothane® Bi-4 har en bra värmeisoleringsförmåga, stabilitet och livslängd.

Fördelar
• God värmeledningsförmåga: λ = 0,026 W/mK
• Lätt skiva
• Lätt att montera

Verktyg

Areco Direct har de vanligaste verktygen som krävs för tätskiktsarbeten. Takhandbrännare, överlappsbrännare, gasolslangar, tryckreduceringsventiler, tryckrullar, knivar och diverse annat.

Areco Direct Tätskikt Verktyg

Taksäkerhet

Vi kan leverera ett komplett sortiment av taksäkerhetsprodukter från CW Lundberg och Weland Stål. Ring oss eller kör förbi så hjälper vi dig.

Utbildning

För oss på Areco Direct är det viktigt att ni som kunder är lyckosamma i ert arbete. Vi vill gärna bidra med information och kompletterande utbildningar för att ni ska nå era mål. Vi håller tillsammans med våra leverantörer information/utbildningar med jämna mellanrum. Kurs i ”Heta Arbeten” är något vi anordnar tillsammans med Brandskyddsföreningen. Kursen anpassas för tak- och tätskiktsarbeten. Har du något specifikt behov gällande utbildning så är du välkommen att höra av dig till din kontaktperson.

Vid frågor kontakta

Johan Bauer
Produktområdeschef Tätskikt
Mob: 0736-20 27 71
johan.bauer@areco.se

Kontakt

Huvudkontor:
Vinkelgatan 13
211 24 Malmö

Scroll