Tätskiktsmattor

Areco Direct erbjuder förstklassiga produkter inom tätskiktssortimentet från Soprema. Du som kund har förmånen att få allt du behöver för ditt projekt levererat vid ett och samma tillfälle från en och samma leverantör. Vissa projekt kräver leveranser vid flera tillfällen vilket vi naturligtvis ordnar.

Garanti

Soprema lämnar 10 års materialgaranti, alternativt 10+5 års ansvarsförsäkring, vilken ges i samråd mellan Areco och Soprema, och tecknas separat för varje projekt.


Tätskiktsmattor

Sopralene MF 5000 (8x1)
En SBS Modifierad Tätskiktsmatta uppbyggd av bitumen som förstärkts med polyesterarmering, och med en stenfri kant (svetsöverlapp) på 12 cm. Ovansidan är skyddsbelagd med skiffergranulat och överlappet har försetts med en smältfilm. Godkänd på alla underlag förutom direkt på Cellplast.

Sopralene MF 5500 (8x1)
En SBS Modifierad Tätskiktsmatta uppbyggd av bitumen på en stomme av polyester och glasfiber med stenfri kant (svetsöverlapp) på 12 cm. Ovansidan är skyddsbelagd med skiffergranulat och överlappet har försetts med en smältfilm. Godkänd på alla underlag förutom direkt på Cellplast.

Sopralene finns även i bredder om 0,33 och 0,5 meter. Den är enkelt och effektivt att använda som nockvåd, vid uppdragningar på vertikaler, intäckning av takkant, fotplåt och dylikt.

Färgalternativ - Bitumenbaserat tätskikt

Membrane - Antirock & EP

Antirock är en membran/bromatta av elastomermodifierad bitumen som försetts med en armering av polyesterkomposit, och EP är en membran/bromatta av elastomermodifierad bitumen som försetts med en armering av polyester. EP-produkterna är belagda med skiffer.

Antirock 4 C1 & 5 C1 är en Membran/bromatta av SBS-modifierat bitumen med en armering av polyesterkomposit. Används som enlagstäckning, under asfaltbetong eller gjutasfalt, för väg-, och vattenbyggnader samt parkeringsdäck. Ovansidan har behandlats med en talk-/sandblandning samt både kanten och
undersidan skyddas av en smältfilm.
4 C1 - Tjocklek 4,3 mm, vikt 4,9 kg/m2
5 C1 - Tjocklek 5,0 mm, vikt 5,7 kg/m2

EP4 & EP5 Performa Parking används som enlags- eller flerlagstäckning under asfaltbetong eller gjutasfalt för väg-, och vattenbyggnader samt parkeringsdäck.
EP4 - Tjocklek 4,2 mm, vikt 5,5 kg/m2
EP5 - Tjocklek 5,2 mm, vikt 6,0 kg/m2

Tillbehör

Stosar & Brunnar finns i vårt lagersortiment i de vanligaste dimensionerna.

Infästning i form av skruv med förmonterad bricka har vi naturligtvis på lager. Dessa finns i skruvlängder om 25, 35, 45 och 55 mm. Till dessa finns anpassat monteringsverktyg med magnet som gör montaget både snabbt och skonsamt. Vi kan även tillsammans med vår infästningsleverantör hjälpa till med vindlastberäkningar för att säkerställa att rätt infästning och rätt antal infästningar monteras.

Underlagspapp för tätskiktsmatta används oftast YAM 2000 med klisterkant. Denna produkt är uppbyggd av en mineralfiberstomme som gör att den varken expanderar eller krymper. Den ligger med andra ord slätt mot underlaget och skapar inga veck eller rynkor som kan reflekteras upp i tätskiktet. Denna kan ligga exponerad upp till 2 månader. YAM 2000 är något svag gällande rivhållfasthet. Krävs bättre rivhållfasthet och eller längre exponeringstid finns YAP 2200 eller YEP 2500. Takkantsplåtar, fotplåtar och fotplåtsremsor finns hos merparten av våra filialer.

Flytande Tätskikt

Soprema tillhandahåller marknadens bästa sortiment av flytande tätskikt, som gör att en mängd ytor kan förseglas eller vattentät med en helt skarvfri och estetisk snygg yta.

ALSAN FLASHING quadro
En flytande tätskiktssystem som är hartsbaserat och kännetecknas av en snabb härdning. Produkten har extremt höga prestandaegenskaper, och möter gällande riktlinjer för platta tak i samtliga prestandaklasser.
Flexibel - kan användas utan primer på de vanligaste underlagen. Erbjuder lösningar för varierande och komplexa miljöer och konstruktioner, samt erbjuder tätning, vattentätning och ytbehandling för tak, balkonger, terrasser, gångbanor, golv och parkeringsplatser.
Helt flamfria och innehåller förstärkande, snabbhärdande, hartsbaserade tätskiktssystem som har slitstarka lager för trafikerade miljöer, specialprimer för alla underlag samt färgade och texturerade ytor.
Täta - när torktiden är klar och garanterar en vattentätas lösning även för de mest komplexa konstruktionsprojekten, särskilt projekt med risk för flera genomträngningar på underlaget.

Enkel och snabb att förbereda

Flytande tätskikt applicering

Värmeisoleringsskiva

Vi erbjuder ett komplett sortiment av värmeisoleringsskivor från Recticel. Isoleringslösningar för såväl sadeltak som plana tak beroende på tillämpning, samt olika vattentätningsskikt.

Eurothane® Silver E
Värmeisoleringsskiva för varma plana tak under mekaniskt fästa enskiktsvattentätningssystem.

Eurothane® Silver E är en plan och styv silverbeklädd värmeisoleringsskiva med falsade kanter för varma plana tak under mekaniskt fästa ensiktsmembran. Brandegenskaper: Euroklass E (produkten som sådan).

Fördelar
• Utmärkt värmeledningsförmåga: λ = 0,022 W/mK
• Brandegenskaper: Euroklass E
• Stabil yta gör att man kan gå på den
• Lätt och tunn skiva

Eurothane® Bi-4
Värmeisoleringsskiva för varma plana tak under bituminösa varmklistrade membran.

Eurothane® Bi-4 är en plan och styv isoleringsskiva med mörk beklädnad för varma plana tak under varmklistrade bituminösa membran. Eurothane® Bi-4 har en bra värmeisoleringsförmåga, stabilitet och livslängd.

Fördelar
• God värmeledningsförmåga: λ = 0,026 W/mK
• Lätt skiva
• Lätt att montera

Verktyg

Areco Direct har de vanligaste verktygen som krävs för tätskiktsarbeten. Takhandbrännare, överlappsbrännare, gasolslangar, tryckreduceringsventiler, tryckrullar, knivar och diverse annat.

Areco Direct Tätskikt Verktyg

Taksäkerhet

Vi kan leverera ett komplett sortiment av taksäkerhetsprodukter från CW Lundberg och Weland Stål. Ring oss eller kör förbi så hjälper vi dig.

Utbildning

För oss på Areco Direct är det viktigt att ni som kunder är lyckosamma i ert arbete. Vi vill gärna bidra med information och kompletterande utbildningar för att ni ska nå era mål. Vi håller tillsammans med våra leverantörer information/utbildningar med jämna mellanrum. Kurs i ”Heta Arbeten” är något vi anordnar tillsammans med Brandskyddsföreningen. Kursen anpassas för tak- och tätskiktsarbeten. Har du något specifikt behov gällande utbildning så är du välkommen att höra av dig till din kontaktperson.

Kontakt

Huvudkontor:
Vinkelgatan 13
211 24 Malmö

Scroll